Tak to jsme my, V.O.S.A. na podzim 2009 A tohle jsme my, V.O.S.A. na podzim 2012 VOSÍ ROJENÍ - Kopečkovic - Kopeček VOSÍ ROJENÍ - Mrazík - Baba Jaga VOSÍ ROJENÍ - Mrazík - Marfuša Dívčí válka - scéna s duchem V levé poledne - kankán V levé poledne - "Já ti dám stará!" V levé poledne - My jsme kluci od koltů... Červená Karkulka - toto je spíš vlk Jak to vidí ryby z vody - "... a pak s tím jede a jede ... " Pohádka v Dětském domově Nymburk - Lesní víla Pohádka v Dětském domově Nymburk - 2010 - bába Pohádka v Dětském domově Nymburk - 2010 - dědek Pohádka v Dětském domově Nymburk - 2010 - čertice Jak to vidí ryby z vody - "Nazdár kamarádi ..." A léta běží - Antónie a Berta Upečené štěstí - Čarobaba Gvendolína Upečené štěstí - Král Jonatán II. a vévodkyně Gvendolína

Navigace

Poslední články

Statistiky

žádný



Kalendář akcí

<< Červenec 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Žádné události.

Počí­tadla

Počasí

Hiearchie článků

Fénix z popela a V.O.S.A. z vody

První myšlenka na založení amatérského divadla ve Vestci vznikla na jaře roku 2002. Říká se, že vzešla od Milady Ryšavé. Ale jako mnohé jiné historické události nelze ani tuto doložit průkazným materiálem. (Vysvětlivka: Tyto první a nesmělé pokusy o znovuzaložení ochotnické družiny se rodily na půdě místního pohostinství v pozdních nočních hodinách. Druhého dne byly všichni účastníci přípravného jednání tak vyčerpáni, že raději na vše zapomněli.)

Rozhodně se zminované osobě nedá upřít skutečnost, že o rok později (přesně 5. března 2003 - materiální důkazy již existují) kontaktovala Františka Ringo Čecha, autora divadelní hry "Dívčí válka". Nutno ješte podotknout, že rozhodujícím impulsem se stal benefiční den, který byl stanoven na 2. srpna 2003. Obecní úřad si od tohoto dne sliboval, že zaplní díru v obecní kase, kterou mu způsobila povodeň v lednu 2003. Nepodstatná byla i sdílnost vesteckého starosty Jaroslava Janaty, který na dosud neexistující představení dosud neexistujícího spolku pozval mimo jiné Českou televizi, TV Prima, Radio Blaník, Český rozhlas a nespočetně vydavatelů deníků. Čtenář jiste uzná, že je morální povinností občana stát za svým starostou a dbát o to, aby si on - hlavní představitel obce - neuřízl ostudu před výše zmíněnými médii a potažmo tím i celá obec. A tak svolilo devět statečných, že toto břemeno vezmou na svá bedra. Při první schůzce navrhl Martin Kroh, aby se nově vznikající skupina jmenovala V.O.S.A.. Protože nikdo z přítomných proti tomuto pojmenování nic nenamítal (pokud by namítal, nebylo by mu to stejně nic platné), bylo pojmenování demokraticky přijato. Faktický začátek spolku je datován od 5. dubna 2003. Z uvedeného textu lze snadno spočíst, že ochotnické divadlo ve Vestci bylo vzkříšeno na měsíc a rok přesně po 80-ti letech.

Komentáře

Zatím nikdo nekomentoval. Buďte první kdo vloží svůj komentář.

Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.

Hodnocení

Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé.

Prosím přihlaště senebo se registrujte pro možnost hodnocení.

Zatím nikdo nehodnotil.

Související články

Vygenerované za: 0.36 sekund
5,551,233 návštěv